dilluns, 11 de febrer del 2013

YourGMap

El YourGMap ens permet localitzar coses geogràficament. També ho permeten altres eines, com el GoogleMaps, però com que això es treballa en un altre curs..,
Podem fer dues coses, o bé inserir el mapa o bé fer un enllaç.Veure el mapa directament és molt més agradable, penso.

>

Alternatives a YouTube

Treballar amb YouTube és garantia de fer les coses d'una forma universal. Hi ha molt de material i bones coses entre les quals escollir. Potser el problema el tenim en trobar allò que nosaltres volem.

De totes maneres com ja teniu en la "teoria" hi ha alternatives. Comencem per una de casa nostra. Es tracta de l'edu3.cat

Edu3.cat


Cal tenir present que aquí hem practicat el veure el vídeo en el nostre bloc, però que una alternativa que ens ofereix aquest portal és que ens baixem el vídeo al nostre ordinador. Per això haurem de tenir un identificatiu d'xtec. Que en el cas dels mestres que treballem a Catalunya el Departament ens ofereix.

I també una mostra de l'altre portal que hem citat en la teoria.

Un parell de vídeos per anar fent boca...

Avui us penjaré un parell de vídeos. Són per anar fent boca.
De fet un d'ells no és gens original, ja l'ha penjat algú altre del grup. Però... com que em porta molts records personals, doncs també l'incloc.

Posem-nos en situació. Es tracta del VI Encuentro Internacional de Educared, esdeveniment que patrocina la fundació Telefónica i que va tenir lloc els dies 20, 21 i 22 d'octubre al pavelló número 6 d'IFEMA, a Madrid.
Molts dels asistents érem o bé coordinadors TIC o experts en la matèria... i aquesta actuació ens va arribar ben a forns. Amb tot el contingut de les coses que es diuen, ni que sigui amb bon humor, és per pensar-hi una estona.




L'altre és una aportació de cara a la Marató. I... permeteu-me, un acte propagandístic dels meus alumnes. També va bé lluir-los de tant en tant.,..
La música que canten els escolans sol ser molt concreta, però aquesta vegada canten una peça irlandesa amb en Sergio Dalma. És d'aquelles que s'enganxen, i que després l'anem tatarejant per tot arreu. Per a ells ha estat una molt bona experiència.

dilluns, 4 de febrer del 2013

Alternatives a Scribd

Tal i com consta en el curs hi ha alternatives a Scribd. De fet allà en consten dues, i ... ara us poso un exemple amb cadascuna d'aquestes

El primer document, amb Calameo, és una síntesi d'un treball fet amb els meus alumnes amb col·laboració amb el Camp d'Aprenentatge del Bages.





El segon és, com una clucada d'ull a l'Alba i la Cristina, un document del projecte telemàtic Montserrat.
Bé, això ho vam fer per l'anterior curs, on dues persones dels participants també ho eren del projecte telemàtic. Però... també ens va bé, no...

Una mostra d'Scribd

En aquesta ocasió us poso una mostra del recurs treballat, l'Scribd, amb la programació que ja consta en el curs. Només és una mostra i... en haver passar de pàgina web (format html) a pdf per a poder-ho penjar... la graella no és del tot bonica. Però així es refexa alguns dels problemes que heu anat tenint...

programacio

dilluns, 28 de gener del 2013

Un altre de complementari: Slideboom

Tenim ganes de posar mostres dels diferents programes o eines alternatives que us oferim. En aquest sentit en la documentació del curs hi surt Slideboom, que entre altres coses també permet conservar les animacions. Us adjunto una mostra de la col·lecció de vertebrats que utilitzava quan feia Medi a cinquè. En una altra entrada hi ha els rèptils, i aquí els mamífers.

I ara una alternativa a Slidashare

De forma complementària al correu tramès en el fòurum de notícies us enllaço un parell de mostres alternatives a l'esina presentada.

Es tracta en primer lloc d'una presentació sobre els rèptils feta amb Authorstream.


I en segon lloc una presentació amb l'eina de presentacions del Google Docs.

Unitat 5: Slideshare

Us adjunto aquí una mostra de presentació feta amb aquesta eina.
A la vegada ens serveix de recordatori global de cara al Moodle.
És cert que en aquesta eina es "perden" les animacions que hi hagués en el powerpoint original. I que això pot ser una "pega".
No recordo qui però algú ho deia en el fòrum...

Sempre tenim alternatives.
Mireu-vos aquesta altra presentació.

Si us "baixeu" la presentació al vostre ordinador i l'executeu com a powerpoint "recupera" les animacions que tenia. Per tant només es perden les animacions quan ho executem online, que de fet és una de les gràcies.

Ara bé, hi ha altres eines germanes a Slideshare que permet treballar amb presentacions online.
Algunes permeten pujar diferents formats de presentació, altres fer-ho tot online, altres mantenen animacions...
Vegeu aquest enllaç que és ben interessant.

http://www.eduteka.org/MasAllaPPT.php

diumenge, 20 de gener del 2013